Foto's

Foto's concert te Gouda


Fotoreportage (expositie) van het Hinsz-orgel in de Bovenkerk te Kampen gemaakt tijdens de onderhoudswerkzaamheden door Reil van enkele jaren geleden. Het meeste pijpwerk was toen van de lade. Onderschiften schreef Han Reil. De onderschriften bij de foto's van Han Reil zijn van Willem van Twillert. Foto's Dr. Matthijs Schilder en Willem van Twillert.

Rechter hoofdwerktoren, gezien van binnenuit. Ladder om Bovenwerk II t bereiken. Blik in Bovenwerk I. Open fluit 2' Jan van Covelens, Vox Humana 8' bas van Hinsz en diskant van Zwier van Dijk (bekers)
Bovenwerk I  Detailopname van diskant van Vox Humana plus de interessante 19e eeuwse stevelverruimingen. Blik in Bovenwerk I. Van achteren naar voren:
Vox Humana 8' (bas Hinsz, diskant Zwier van Dijk (bekers))
Scherp (1975)
Fluit 1 1/3' (1975)
Fluit 2' (Jan van Covelens)
Spitsfluit 2 2/3' (Hinsz)
Octaaf 4' (1975)
Open fluit 4' (Slegel?)
Blik op Bovenwerk II. Dit pijpwerk stamt hoofdzakelijk van Zwier van Dijk Pijpwerk Hoofdwerk:
Holpijp 8 vt (Hoofdzakelijk Slegel) 
Trompet 8 vt (Hinsz)
Han Reil achter de klaviatuur. Zeer oude muurschildering achter het orgel op de torenmuur. Aan deze schildering is te zien hoe breed het orgel was voor de verbouwing door Hinsz.
Trompet 8' van het hoofdwerk (Hinsz) Blik op de lege hoofdwerklade voor de schoonmaak.
Opgeslagen pijpwerk van het Hoofdwerk Blik in Bovenwerk I - Voorgrond Vox Humana bas Hinsz, bekers discant van Zwier van Dijk.
Blik vanaf tweede Bovenwerk naar eerste Bovenwerk. Linksonder de conducten naar de pijpen. Rechtsonder een deel van de windtoevoer. Han Reil, één van de meest begaafde orgelmakers van ons land.  Op de achtergrond het leeggemaakte Hoofdwerk
 
Koppen, kelen en tongen van de trompet 16' en 8' op hoofdwerk van Hinsz